HISTORIKK

HISTORIKK


Drøbak Frogn Svømmeklubb ble stiftet 15. januar 1964.  Klubben har siden den

gang lært tusenvis av små og store i Frogn å svømme. I mange år var klubben ett av de viktigste idrettstilbudene for barn og unge i Frogn Kommune. Mot slutten av 70-tallet satte en av «våre» svømmere 13 norgesrekorder, svømte seg til OL i Montreal og mottok en Kongepokal.


Tiårene gikk og Seiersten Bad gikk fra å være et moderne svømmeanlegg til å bli et av landets minste. Få svømmere ble værende i det vesle 12,5 meters bassenget særlig lenge. De fleste valgte å satse på annen idrett så fort de ble svømmedyktige. Unge som ville satse på svømming flyttet til større forhold i naboklubbene.


Men nå går vi mot lysere tider. Vi har blitt gruppe i DFI med fantastisk drahjelp innenfor administrasjon og økonomi. Og snart flytter vi inn i Bølgen Bad med stort treningsbasseng og eget opplæringsbasseng tilpasset de yngste barna. Gjett om svømmerne våre gleder seg til mer svømming og mindre vendinger?!
Kan noen hjelpe oss med mer stoff?

Vi vil sette stor pris på om noen kunne hjelpe oss med å pusle sammen en hyggelig og kanskje morsom tekst om svømmeklubbens historie eller bidra med gamle bilder. Gjerne tiår for tiår skrevet av noen som selv var aktive i klubben. Bidrag sendes til Styret merket «Svømmeklubbens historie». Takk!


GJ 2018

Logo Svømmeklubben
Logo DFI Svømming
Svømmekurs Bølgen Bad i Badebyen Drøbak